Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι προτείνουν

Κυρία Βασιλακοπούλου είσαστε υποψήφια στην παράταξη «Ζωγράφου Μπροστά-Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση».
Θα θέλαμε να μας απαντήσετε επιγραμματικά 

Πως θα βλέπατε εσείς, εκφράζοντας την παράταξή σας, να οργανώνονται οι εορταστικές και γενικά πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο μας

Ο πολιτισμός, σαν αποτέλεσμα των δημιουργικών δυνάμεων και των ικανοτήτων του ανθρώπου εκφράζεται ιστορικά στους τύπους, στις μορφές οργάνωσης και δράσεις μιας  κοινωνίας, καθώς και στη δημιουργία υλικών και πνευματικών αξιών. 
 Αποτελεί το βασικό κίνητρο για την ανάδειξη ενός Δήμου.
 Με αφορμή το πρόγραμμα των γιορταστικών εκδηλώσεων που παρουσιάζει η σημερινή διοίκηση, η παράταξή μας θέτει ως στόχο τον εμπλουτισμό των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα έχουν αντίκτυπο στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς  με προσέλευση κόσμου και από άλλους δήμους.
Δεν αρκεί μόνον η συμβολή των πολιτιστικών-αθλητικών συλλόγων, αλλά η συμμετοχή και συνεργασία των δημοτών.
Ας πάρουμε ως παράδειγμα πολιτιστικών δράσεων τις γιορτές των Χριστουγέννων που  είναι μέρες αγάπης χαράς και προσφοράς.
Σε μια τέτοια γιορτή εκτός από τις   συναυλίες, ή  κάθε είδους μπαζάρ, ή φαντασμαγορικά στολίδια, πρέπει να μεταφέρουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων στα μικρά παιδιά, με τη δημιουργία παγοδρομίων, καρουζέλ, χριστουγεννιάτικα χωριά, θεατρικές παραστάσεις, με την εξασφάλιση βεβαίως του μικρότερου δυνατού χρηματικού κόστους, ώστε να εξοικονομούνται πόροι για άλλες δράσεις κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης.
Άλλο παράδειγμα είναι οι γιορτές των Απόκρεων που και αυτές πρέπει να έχουν στόχο περισσότερο τη διασκέδαση των παιδιών,  δημιουργώντας διάφορα εκπαιδευτικά παιγνίδια, όπως το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, αλλά και οι παρελάσεις αποκριάτικων αρμάτων στους δρόμους της πόλης, που θα φέρουν ασφαλώς στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης σε όλους τους δημότες μας.
Εκτός   από τις γνωστές εορταστικές περιόδους, μπορούμε να δημιουργήσουμε και διάφορες άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις δίνοντας τη δυνατότητα ανάδειξης ντόπιων καλλιτεχνών και όχι μόνον.
Η παρουσία των καλλιτεχνών της πόλης μας, σε συνεργασία με την δημιουργικότητα των παιδιών μας φιλοδοξούμε να δημιουργήσει νέους πολιτιστικούς θεσμούς όπως ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ. 
Ο Δήμος Ζωγράφου θα πρέπει να γίνει μια ζωντανή πόλη που θα δίνει ίσες ευκαιρίες για συμμετοχή στον πολιτισμό.

Σχολια: 0

Δεν υπάρχουν σχόλια.