Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι προτείνουν

Κύριε Καλαρρύτη είσαστε υποψήφιος στην παράταξη «Ζωγράφου Μπροστά-Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση» Ως έμπειρος δημοσιογράφος θα θέλαμε να μας απαντήσετε επιγραμματικά:

«γιατί Ζωγράφου;»

Θα μπορούσα να πω, γιατί εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα κι εγώ και οι γονείς μου και οι παππούδες και γιαγιάδες μου και ο προπάππους και η προγιαγιά μου, αλλά θα σας πω αυτό που πραγματικά μου έρχεται στο μυαλό: Γιατί αξίζει. Γιατί για το Ζωγράφου αξίζει να δώσεις τη μάχη.

Ποια είναι η πιο δύσκολη μάχη;

Να νικήσεις το «αυτό δεν γίνεται». Είναι η εθνική ατάκα που σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται για το χαντάκωμα της χώρας. Είναι η πιο εύκολη αντίδραση, συνήθως η πρώτη όταν προτείνεται κάτι που ξεφεύγει από τον μέσο όρο. Μπορεί όντως κάτι να μην μπορεί να γίνει, αλλά αν δεν προσπαθήσεις δεν θα το μάθεις ποτέ. Αυτό ισχύει και σε εθνικό επίπεδο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τι θα διαλέγατε ως σύνθημα;

«Όλοι μαζί». Τη μάχη για τον Δήμο ή θα την κερδίσουμε όλοι μαζί ή όλοι μαζί θα την χάσουμε. Δεν εννοώ εκλογικά. Τη μάχη της επόμενης ημέρας εννοώ, αυτή που ξεκινά την επόμενη των εκλογών για να γίνουν αυτά που πρέπει. Οι εκλογές τελειώνουν. Μετά έρχεσαι αντιμέτωπος με τις υποσχέσεις που έδωσες και τις υποχρεώσεις που έχεις έναντι των συμπολιτών σου. Πρέπει να είσαι «εκεί» κάθε μέρα, στο μαγαζί του άλλου, στην πολυκατοικία του, στον δρόμο του, στο παρκάκι έξω από το σπίτι του. Να μιλάς να πληροφορείσαι, να υλοποιείς, να ψάχνεις.

Οι συμπολίτες;

Η συμμετοχή των δημοτών από την άλλη δεν εξαντλείται στην κάλπη. Όλοι έχουμε ευθύνη, ο καθένας από τη θέση του. Το να μην πετάς το τσιγάρο ή την τσίχλα στον δρόμο, είναι συμμετοχή και ας ακούγεται περίεργο. Σκεφθείτε  να μην πέταγε κανείς σκουπίδι κάτω, πως θα ήταν ο Δήμος μας για παράδειγμα. Και βέβαια, είναι δικαίωμά του δημότη να μπορεί να βρίσκει αυτόν που ψήφισε και να του θέτει τα θέματα του. Η εποχή που κάποιος ψηφιζόταν και μετά εξαφανιζόταν έχει περάσει. Γι’ αυτό σας λέω «όλοι μαζί», διότι είναι ο μόνος τρόπος να πάμε το «Ζωγράφου Μπροστά».  

Σχολια: 0

Δεν υπάρχουν σχόλια.